Rumenske vingårder

Noen av vingårdene vi sammarbeider med er:

LacertA

LacertA har sitt navn etter en lynkjapp firfirsle som løper rundt i vinmarken.
Vingården kaller seg en god representant for Den Nye, Nye Verden når det kommer til vin og administrerer 84 hektar vinmark og lager både rød, hvit og rosèvin.

LacertA

De kombinerer bygninger fra 1901 med ultramoderne vinkjellere og lokale druer med internasjonale varianter.

Så langt har det blitt 21 viner i porteføljen. Her er det Chardonnay med og uten fatlagring, Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot gris, Feteasca alba, Feteasca neagra, Burgund mare, Pinot Noir, Cabernet sauvignon, Merlot og Shiraz, samt ulike blandingsviner.

Smak og behag vinklubb på tur til LacertA

Vitis Metamorfosis i Dealu Mare er eid av italienske Marchese Antinori, et velkjent vinhus når det kommer til kvalitetsvin. Giancorrado Ulrich, lederen av Vitis Metamorfosis, trengte ikke å overbevise Piero Antinori om å begynne å produsere vin her, Piero kunne se likheten til hans elskede Toscana og mulighetene til dette området i Romania.

Så langt er det plantet Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Negru de Dragăşani, Fetească Regală (Royal Maiden), Fetească Albă (White Maiden), Tămâioasă Românească,  Muscat Ottonel, Merlot, Syrah, Pinot Noir , Sauvignon Blanc og Chardonnay.

25% av druene som blir høstet på vingården blir høstet økologisk, det er et tall som kommer til å øke i fremtiden. Vitis Metamorfosis oppnådde sertifisering for den første avlingen av økologiske druer av Østerrike Bio Garantie i 2013, etter å ha blitt nøye overvåket de siste tre årene. Østerrike Bio Garantie er en av de europeiske lederne når det gjelder inspeksjon og sertifisering av økologisk landbruk.

Vinsmaking på metamorfosis vingård med turister fra Norge

Vinmerket Sahateni - Aurelia Visinescu ble etablert i 2003 av Aurelia Vişinescu og hans medarbeider, Steve Cacenco. I denne  vinkjelleren i Sahăteni er det investert over 5 millioner euro. Vinprodusenten produserer 1.000 tonn druer per sesong (800.000 flasker) og dekker 82 hektar på sørsiden. Den underjordiske kjelleren har tønner med eikefat.

Golia vinklubb på besøk hos Doemniile Sahateni-Aurelia Visinescu

Budureasca vingård åpnet våren 2013 og har et samlet areal på 5200 kvadratmeter, og er en av de nyeste og største vingårder i Dealu Mare. Kjelleren er delvis gravd ned for å passe perfekt inn i landskapet og for å dra nytte av høy termisk kontroll. Vinmarkene ligger i en høyde på mellom 175 og 400 m. Vinprodusenten har en produksjon på 3 millioner liter vin.

Vinprodusenten Halewood Rhein - Azuga produserer musserende vin. Dette i henhold til den tradisjonelle metoden som brukes i Champagne-regionen, og som innebærer den andre gjæringen av vin i glass i minst 12 måneder. Rhein-kjellerne i Azuga ble åpnet i 1892 og var "leverandøren til det kongelige hoff" i Romania.

Villa Vinea

Kjelleren til Villei Vinea er en ny konstruksjon med en arkitektur som minner om de gamle tårnene i landsbyene i Transilvania. Under bakken er rustfrie ståltanker, der vinsaften blir gjæret i en kontrollert temperatur og deretter omdannet til vin. Historien om vinen, i denne tre-nivå gravitasjonsvinkjelleren, starter fra "taket" der druene faller ned i en dunk for deretter å bli presset. Hele prosessen følges nøye av vingårdens leder.

Jidvei

Druesorter: Royal Feteasca, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Italian Riesling, Pink Traminer, Pinot Gris, Feteasca White, Chardonnay, Rhine Riesling, Neuburger, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot og Black Feteas.

Jidvei-viner har mottatt over 500 medaljer på de mest prestisjefylte internasjonale vinkonkurransene verden rundt - 144 gullmedaljer, 191 sølvmedaljer og 169 bronsemedaljer pluss en rekke utmerkede omtaler.

Jidvei er den største vingården med bare en eier i Europa - 2500 hektar. Dessuten har Jidvei-gruppen gjort de største investeringene i vinsektoren i Romania, på over 100 millioner euro.

DAVINO vinkjeller

• 68 hektar i eiendom

• 18 hektar leid område

• maksimalt 200 000 DAVINO-flasker per år

• rundt 5000 kilo druer per hektar

Rotenberg

Totalt antall hektar: 23

Årlig tapper man 75 000 flasker

Vinmerker: Rose Rapsod, Merlot Rapsod, Rose Arlequin, Merlot Arlequin, Merlot Menestrel, Rose Rotenberg, Merlot Notorius, Merlot Emeritus, Merlot Classic, Merlot Primus

Rotenberg har fått følgende medaljer: Sølvmedalje på konkurransen “Mondial du Merlot” (Sveits, 2010) og  for Rotenberg Merlot vin anno 2006

Druesorter: Merlot, Cabernet Franc.

Alira

Sør øst i Romania hvor Dobrogea møter Donaudalen fant den franske vineksperten Marc Dworkin et område hvor sol, vann, og jordsmonn formet en perfekt harmoni for vinproduksjon. Sammen med den tyske vinentusiasten og foretningsmannen, Dr. Karl Heinz Hauptmann besluttet de å utnytte dette område til produksjon av kvalitetsvin.
Vingården Alira Wines of Romania ble derfor etablert i dette området.

Alira

Ballageza

Fra det historiske vinområdet Minis, helt vest i Romania og på grensen til Ungarn, ligger vinhuset Balla Geza (Wine Princess SRL). Det er denne produsenten som produserer druer rett ved Transylvaniafjellene som har lagt 3 viner vi skal smake på.

Her har de 120 hektar vinmark, hvorav 80% er til rødvin og 20% til hvitvin. Som mange andre rumenske vinhus fokuserer de på lokale druevarianter supplementert med internasjonale varianter. Druene er både gamle rumenske druer og nye importerte druer. De viktigste er: Cabernet Sauvignon, Cadarca, Merlot, italiensk Riesling, Feteasca Regala, Furmint, Pinot Noir, Muscat Ottonel, Mustoasa de Maderat, Feteasca Alba.

De bruker spontan og naturlig gjæring på nesten alle vinene sine.

De begynte med vinlinjen Stonewine i 2009, navnet kommer av den steinete jordsmon de plantet druene i.