Romanias grand wine tour

September 2020
Pris

De fleste kjenner til viner fra Italia, Frankrike og Spania, men hvor mange har smakt på vin fra Romania? Hvor mye kan man om Romania? Romania er et land med en lang vintradisjon.

Min gruppe: 
20
Stk
Max gruppe: 
40
Stk
Overnattinger:
10
Netter
Dato/sesong:
September 2020
Ledige plasser:

Dag 1

Torsdag

Avreise fra Oslo Gardemoen. Ankomst til Bucuresti, Romania. Flytid 3 timer og 10 min. Transport fra Henry Coanda flyplass til Le Boutique Hotell Moxa 4* for to overnattinger.

Le Boutique Hotell Moxa har en glimrende beliggenhet i Bucuresti, i hjertet av byen på den kjente bulevarden Calea Victoriei - kun 20 minutters kjøring fra Henri Coanda Internasjonale Lufthavn. Le Boutique Hotell Moxa har 53 romslige og elegante rom, innredet med praktiske og stilige møbler. Hotellet har salong og restaurant, to møterom med moderne teknisk utstyr, flott hage, en helseklubb og et spa-senter. Alle rom har gratis Wi-Fi-tilgang.

Le Boutique Hotell Moxa

Middag med vinsmaking på Bottega del Tartufo fra kl 19.00

Bottega del Tartufo

Dag 2

Fredag

Tur i byen med guide etter frokost. Besøk i Parlamentpalasset, den nest største bygning i verden etter Pentagon. Bli kjent med den rumenske hovedstaden. I løpet av turen vil du se Triumfbuen, det nasjonale kunstmuseet, revolusjonsplassen, konsertstedet The Romanian Athenaeum og andre viktige landemerker i byen.

Parlamentpallaset

Lunsj

Tur til Therme Spa. Et gigantisk thermisk bad med navnet Therme Bucuresti åpnet i januar 2016 ca 10 minutter utenfor den rumenske hovedstaden. Therme Bucuresti er Europas største i sitt slag. Rundt 1000 besøkende kan nyte området samtidig, i bassenger med 800000 levende planter rundt, spa, termiske basseng, badeland med aktiviteter for hele familien osv.

Therme spa

Middag med vinsmaking av Gitana Winery viner.

Sommelieren Mihai presenterer vinene fra Gitana Winery

Gitana vingård har 370 hektar med vinmarker, med en lagringskapasitet på 7 millioner liter og en produksjonskapasitet på 2,2 til 2,7 millioner liter. Gitana vingård finnes i Republikken Moldova.

Dag 3

Lørdag

Sjekk ut på hotellet. Tidlig frokost. Avreise fra hotellet kl 09.00 til området Dealu Mare.

Rumenerne har laget vin i 8000 år – lang før grekerne styrte landet. Legenden sier at vinguden Dionysos ble født i Thracia, i dag rumensk territorioum.

Landet har et glimrende klima for druedyrking og om høsten henger klasene like tungt og mange som vinmarkene i Bordeaux. Den rumenske vinen har vært i verdensklasse, men i 1960-årene ble vinen eksportert til Sovjet og kvantiteten ble prioritert foran kvalitet.

Etter revolusjonen har kvaliteten igjen kommet på agendaen, og siden 1994 har Romania på mange måter igjen plassert seg som et av de viktigste vinlandene i Europa.

kl 11.00 - Vinsmaking av seks viner og vinkjellerbesøk på LacertA vingård. Turen fra Bucuresti tar en og halv time.

LacertA har sitt navn etter en lynkjapp firfirsle som løper rundt i vinmarken. Lacerta kaller seg en god representant for Den Nye Verden når det kommer til vin og administrerer 84 hektar vinmark og lager både rød, hvit og rosèvin.

De kombinerer bygninger fra 1901 med ultramoderne vinkjellere og lokale druer med internasjonale varianter.

Så langt har det blitt 21 viner i porteføljen. Her er det Chardonnay med og uten fatlagring, Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot gris, Feteasca alba, Feteasca neagra, Burgund mare, Pinot Noir, Cabernet sauvignon, Merlot og Shiraz, samt ulike blandingsviner.

Vinklubben Smak og Behag fra Oslo på tur til LacertA vingård

LacertA vingård

Turen fortsetter til Metamorfosis vingård! Det tar 20 min kjøring til Metamorfosis. Vinsmaksprøver med fem forskjellige vintyper og vinkjellerbesøk.

Vitis Metamorfosis i Dealu Mare er eid av italienske Marchese Antinori, et velkjent vinhus når det kommer til kvalitetsvin. Giancorrado Ulrich, lederen av Vitis Metamorfosis, trengte ikke å overbevise Piero Antinori om å begynne å produsere vin her, Piero kunne se likheten til hans elskede Toscana og mulighetene til dette området i Romania.

Så langt er det plantet Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Negru de Dragăşani, Fetească Regală (Royal Maiden), Fetească Albă (White Maiden), Tămâioasă Românească,  Muscat Ottonel, Merlot, Syrah, Pinot Noir , Sauvignon Blanc og Chardonnay.

25% av druene som blir høstet på vingården blir høstet økologisk, det er et tall som kommer til å øke i fremtiden. Vitis Metamorfosis oppnådde sertifisering for den første avlingen av økologiske druer av Østerrike Bio Garantie i 2013, etter å ha blitt nøye overvåket de siste tre årene. Østerrike Bio Garantie er en av de europeiske lederne når det gjelder inspeksjon og sertifisering av økologisk landbruk.

Metamorfosis vingård - gruppe fra Norge

kl 14.00 - To retters lunsj med vinsmakig på vingården Metamorfosis.

Turen fortsetter videre til vingården Domeniile Sahateni - Aurelia Visinescu. Det er 10 min kjøring.

kl 16.00 vinsmaking av fem viner på Domeniile Sahateni. Vinmerket Sahateni - Aurelia Visinescu ble etablert i 2003 av Aurelia Vişinescu og hans medarbeider, Steve Cacenco. I denne  vinkjelleren i Sahăteni er det investert over 5 millioner euro. Vinprodusenten produserer 1.000 tonn druer per sesong (800.000 flasker) og dekker 82 hektar på sørsiden. Den underjordiske kjelleren har tønner med eikefat.

Golia vinklubb fra Oslo på besøk på Domeniile Sahateni

kl 19.00 - sjekk inn på Herregård Ceptura for to overnattinger. Det er 20 min skjøring fra siste vinegård til overnatiing stedet.

Middag kl 19.30

Herregård Ceptura

Dag 4

Søndag

Vinsmaking på vinegård DAVINO som er 5 minutter kjøring fra Herregård.

Davino  vinkjeller

• 68 hektar i eiendom

• 18 hektar leid område

• maksimalt 200 000 DAVINO-flasker per år

• rundt 5000 kilo druer per hektar

Davino winery

Kl 13 fortsetter vi til Cellars Rothenberg. Her skal vi ha vinsmaking og lunsj.

Rotenberg har totalt antall hektar: 23. Årlig tapper man 75 000 flasker

Vinmerker: Rose Rapsod, Merlot Rapsod, Rose Arlequin, Merlot Arlequin, Merlot Menestrel, Rose Rotenberg, Merlot Notorius, Merlot Emeritus, Merlot Classic, Merlot Primus

Rotenberg har fått følgende medaljer: Sølvmedalje på konkurransen “Mondial du Merlot” (Sveits, 2010) og  for Rotenberg Merlot vin anno 2006

Druesorter: Merlot, Cabernet Franc.

Kl 16 skal vi brunch i landsbyen Urlati. Turen hit tar 10 minutter. Vi skal være her for middag også.

Vinklubben Wason fra Lillestrøm på vei til brunch-en i Urlati

Retur til overnatting stedet etter middag.

Dag 5

Mandag

Sjekk ut og avreise etter frokost kl 10.00.

Første vinegård som skal besøkes i dag er Licorna Winehouse. Det tar 15 min fra Herregård til Licorna.

Klokken 12 fortsetter vi turen til Budureasca vingård for vinamking av fem viner. 5 min kjøring.

Budureasca vingård åpnet våren 2013 og har et samlet areal på 5200 kvadratmeter, og er en av de nyeste og største vingårder i Dealu Mare. Kjelleren er delvis gravd ned for å passe perfekt inn i landskapet og for å dra nytte av høy termisk kontroll. Vinmarkene ligger i en høyde på mellom 175 og 400 m. Vinprodusenten har en produksjon på 3 millioner liter vin.

Budureasca vingård

Tradisjonell lunsj på Ferma Dacilor 14.00

Ferma Dacilor

Turen fortsetter til Brasov. 2,5 timer kjøring. Vi sjekker inn kl 18.30.

Brasov ligger i hjertet av Romania geografisk, men også kulturelt og politisk. Både byen selv og omgivelsene er noe av det vakreste og hyggeligste Romania kan by på. Med base i Brasov kan du få med deg det beste på Romanias turistmeny.

Brasov

Sjekk inn på Casa Wagner i sentrum av byen for to netter. Casa Wagner er et koselig hotell midt i byen. Veldig praktisk å kunne gå rett ut til alle forretninger og restauranter.


Utsikt fra Casa Wagner

Middag kl 20.00

Dag 6

Tirsdag

Tur til Draculaslottet etter frokost. Kjøreturen tar 35 minutter.

Treretters lunsj på «Queen Mary Tea House» kl 12.00. The Tea House er en restaurant i hagegården til Bran - slottet og som ble bygget i 1920. Bygningen ble brukt av Dronning Maria der hun daglig fikk servert sin ettermiddagste kl 16.

Avreise til Peles slott kl 14.00. Peles slottet var sommerboligen til den tidligere rumenske kongefamilien. Turen i Peles slottet begynner kl 15.30 til kl 17.00.

Draculaslottet

Vi fortsetter til Rhein vingård i Azuga hvor vi skal smake på 5 forskjellige musserende og vi skal ha en tradisjonell middag.

Vinprodusenten Halewood Rhein - Azuga  produserer musserende vin. Dette i henhold til den tradisjonelle metoden som brukes i Champagne-regionen, og som innebærer den andre gjæringen av vin i glass i minst 12 måneder. Rhein-kjellerne i Azuga ble åpnet i 1892 og var "leverandøren til det kongelige hoff" i Romania.

Musserende smaking og middag på Rhein vingård

Middag på en tradisjonell restaurant i Brasov kl 19.30.

Dag 7

Onsdag

Vi sjekker ut på hotellet og vi kjører videre mot hjertet av Transylvania. Turen til første stopp i Sighisoara tar to timer.

Vi har lunsj i Sighisoara etter turen i byen kl 13.00. Sighisoara er vakker og mange vil kalle byen Romanias vakreste. Skjønnheten skyldes først og fremst omgivelsene; et frodig bakkelandskap med fantastiske kirkefestninger som er imponerende godt tatt vare på. Det merkelige er at byen ikke oversvømmes av turister i samme grad som Sibiu og Brasov. Sighisoara er en perle, en middelalderby så godt bevart at man får følelsen av å virkelig vandre i et levende museum.

Sighisoara

Etter lunsj kjører vi til Targu Mures. Avstanden fra Sighisoara er 50 kilometer.

Her skal vi sjekke inn på Hotell PRIVO 4* . Hotell PRIVO tilbyr gjestene sine 40 rom og suiter med forskjellig design, klassifisert som 4 og 5 stjerners. I PRIVO-restauranten vil den elegante atmosfæren og matkulturen tilby deg et internasjonalt kjøkken basert på de beste ingredienser og lokale smaker, i samtidsstil.Hotellet har 4* og er den eneste i Romania som har fått  Wine Spectator, USA – „Award of Excellence” 5 år på rad for vinmenyen).  Andre premier som PRIVO har fått: Best Hotell i Romania i 2017 by Trip Advisor, World Luxury Hotel Award, Best Luxury Design Hotell og mange andre. Vi skal smakke forskjellige type vin i Enoteca PRIVO.

Middag med vinsmaking.


Dag 8

Torsdag

Vi kjører etter frokost mot hjertet at Tranylsvania. Tranylvania er et sted hvor tiden virker å ha stått stille. De gamle tradisjonene og skikkene står i sentrum og menneskene her lever enkelt liv, langt vekk fra maset og kaoset i byen.

Rumensk mat er svært variert. Det er et kjøkken preget av forskjellige kulturer: overførte oppskrifter fra de gamle grekerne, romerne som ga Romania sitt navn, sakserne, som slo seg ned i sørlige Transylvania, tyrkerne, som i århundrer dominerte Romania, men også slaviske og ungarske naboer. Alle disse påvirkningene er gradvis blandet inn i en variert og deilig rumensk mattradisjon. På landsbygda bruker folk fortsatt leirkjeler og jernkjele for matlaging. Retter laget på denne måten har en unik smak.

Første vinsmaking er klokken 11 på Villa Vinea. Det tar 30 minutter fra PRIVO hit.

Kjelleren til Villei Vinea er en ny konstruksjon med en arkitektur som minner om de gamle tårnene i landsbyene i Transilvania. Under bakken er rustfrie ståltanker, der vinsaften blir gjæret i en kontrollert temperatur og deretter omdannet til vin. Historien om vinen, i denne tre-nivå gravitasjonsvinkjelleren, starter fra "taket" der druene faller ned i en dunk for deretter å bli presset. Hele prosessen følges nøye av vingårdens leder.

Villa Vinea

Etter lunsj kl 13 kjører vi til Jidvei. Turen dit tar 50 minutter.  Jidvei-viner har mottatt over 500 medaljer på de mest prestisjefylte internasjonale vinkonkurransene verden rundt - 144 gullmedaljer, 191 sølvmedaljer og 169 bronsemedaljer pluss en rekke utmerkede omtaler.

Jidvei er den største vingården med bare en eier i Europa - 2500 hektar. Dessuten har Jidvei-gruppen gjort de største investeringene i vinsektoren i Romania, på over 100 millioner euro.

Druesorter: Royal Feteasca, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Italian Riesling, Pink Traminer, Pinot Gris, Feteasca White, Chardonnay, Rhine Riesling, Neuburger, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot og Black Feteas.

Vi skal ha middag med vinsmaking og vi skal overnatte på slottet i Jidvei. Vi sjekker inn kl 16.00 senest.

Jidvei vingård

Dag 9

Fredag

Vi sjekker ut og vi kjører til byen Blaj som er 15 min fra Jidvei. Her vi skal besøke den katolske katredalen og vi skal ha lunsj.

Etter lunsj skal vi kjøre videre til vingården Domeniile Ciumbrud - Boieru. Turen dit fra Blaj tar 30 minutter.

Domeniile Boieru - Ciumbrud

Etter vinsmaking kjører vi videre til Sibiu. Vi stopper på vei og spiser lunsj. Turen tar 1,5 timer. Her skal vi sjekke inn for to netter på Hotell Continental 4*.

Sibiu - eller på tysk Hermannstadt - er Romania på sitt vakreste. Byens middelalderpreg er så godt tatt vare på at Sibiu framstår tilnærmet som et levende museum. Området rundt byen understreker skjønnheten, det er bare 24 km til Romanias mest dramatiske fjellområde Fagaras. Sibiu er en av Romanias store turistmagneter med festivaler og kulturelle tilstelninger i alle format. Året rundt.

Sibiu var kåret til Europas gastronomiske region i 2019.

Sibiu

Dag 10

Lørdag

Tur i byen med guide etter frokost. I 2007 var byen Sibiu europeisk kulturhovedstad. I mer enn to timer skal vi utforske byen Sibiu og bli kjent med hvordan den har blitt formet gjennom århundrer: fra et lite fort styrt av en modig ridder til et av de viktigste fortene i Transilvania, et handelssenter, en kulturell by i riket Østerrike-Ungarn, den tredje byen hvor revolusjonen brøt ut i 1989 og på det nåværende tidspunktet, et rumensk og europeisk kulturelt senter.

Rundt klokken 12 kjører vi til landsbyen Gura Raului hvor vi skal ha brunch hjemme hos en famillie. Har får dere servert lokale delikatesser og hjemme lagget vin.

Det blir også artistisk program med tradisjonell dans og musikk.

Telepensjonisene fra Oslo på tur i landsbyene rundt Sibiu

Dag 11

Søndag

Avreise til Bucuresti etter frokost. Stopp for lunsj.

Inkludert i reisen

 • flybilletter + bagasjer
 • alle overnattinger med frokost på Hotell Moxa 4*, Herregård Ceptura, Casa Wagner, Hotell PRIVO, slottet i Jidvei og Hotell Continental i Sibiu
 • alle måltider
 • vinsmakinger og vinkjellerebesøk på 11 vinegård
 • to brunch-er ( en i Urlati og en i Sibiu)
 • transport i løppet av turen
 • guide
 • alle måltider for guide og sjåfør
 • tips til alle måltider
 • overnattinger for guide og sjåfør
 • tradisjonell dans og musikk på brunch i Sibiu
 • inngangsbilletter på Parlamentpalasset, Draculaslottet og Peles slottet
 • tre middager med winepairing ( Bottega del Tartufo, PRIVO og på slottet i Jidvei

Ikke inkludert i reisen

Trykk her for å bestille

Viktig informasjon

Avhengig av dine ønsker / interesser kan vi legge til andre aktiviteter eller opplevelser.

Send uforpliktende forespørsel:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.