Slottene i Transylvania

Mars - oktober
Pris
Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Du trenger ikke å oppholde deg mer enn et noen få dager i Transilvania før du får følelsen av å ha reist tilbake i tid. Her på landsbygda i Transilvania virker tiden å ha stått stille. De gamle tradisjonene og skikkene står i sentrum og menneskene her lever et enkelt liv, langt vekk fra maset og kaoset i byen.

Min gruppe: 
6
Stk
Max gruppe: 
Stk
Overnattinger:
7
Netter
Dato/sesong:
Mars - oktober
Ledige plasser:

Dag 1

Transfer fra Cluj-Napoca internasjonalle flyplass til hotellet.

Dag 2

Dette er dagen da rundreisen begynner.

Første stopp er Alba Iulia, hvor vi besøker Carolina Citadellet. Her er vi frem til lunsj på en lokal restaurant. Fra Alba Iulia fortsetter reisen til Deva, hvor vi besøker Deva festning samt sjekker inn for kvelden. Her kan man besøke museet om Dacian-folket/sivilisasjonen. Kvelden er til egen disposisjon, og vi kommer gjerne med tips og anbefalinger, basert på deres ønsker.

Alba Iulia

Etter besøket i festningen vil det bli innsjekking på stedet hvor vi skal overnatte. Kvelden kan nytes etter eget ønske. Det vil være mulig å besøke Museet om Dacian-folket/sivilisasjonen. For de som ikke ønsker å besøke museet kan kvelden nytes ved å vandre rundt i gatene og studere folkelivet. Vi vil være tilgjengelige for tips og råd, og kan komme med anbefalninger om dere har spesifikke ønsker.

Dag 3

Dagen for erobringen av Corvin slottet

Etter frokost reiser vi mot Hunedoara, hvor vi skal innta det gotiske renessanseslottet Corvin. Dette spektakulære slottet er bygget over en gammel festning, på en stein på oversiden av the Zlasti-elven. Med sine høye tak i forskjellige farger, mange tårn og utallige vinduer, kan slottet ta pusten fra deg. Dbesøket innkluderer en guidet tur som gir deg mulighet til å fortape deg i en verden av eventyr.

Turen fortsetter videre mot Sibiu, hvor vi besøker Astra folkemuseet. Etter dette besøket er det innsjekking. Kvelden er til egen disposisjon, og en hyggelig middag kan inntas i en av de lokale restaurantene.

Sibiu

Dag 4

Bran slottet. ”Dracula myte eller virkelighet?”

Denne dagen går turen videre til Fagaras festning, før vi reiser til Bran slott, som er en av reisens mest spennende attraksjoner! Bran slott er Grev Draculas eget slott. Her får vi en guidet tur hvor vi får både myten og den historisk korrekte fortellingen om Dracula. Etter innsjekking på overnattingsstedet, kan kvelden nytes til egne aktiviteter eller dere kan delta på en fellesmiddag.

Dag 5

Peles slott. Dagen hvor du vil føle deg som en kongelig!

Den femte dagen går turen til Peles slott. Detter er sommerresidensen til Romanias første kongelige par, Kong Charles I og dronning Elisabeth. Slottet ble påbegynt i 1873 og ferdig i 1914. Slottet er fullt av arkitektoniske og nydelige interiørdetaljer som kan overvelde de fleste. Etter lunsj i Sinia går turen videre til Rasnov festning. Etter besøket der reiser vi tilbake til Bran.

Peles slott

Dag 6

I fotsporene til Prins Charles.

Denne dagen skal vi til Viscri. Vi ankommer ved lunsjtider, og serveres en tradisjonell lunsj med lokale delikatesser. Viscri står på UNESCOs verdensarvliste, og er kanskje mest kjent for at Prins Charles har hus her. Her i Viscri har tiden stått stille i århundre.

Viscri

Videre herfra går reisen til Sighisoara. Etter innsjekking kan en spasertur i de brosteinsbelagte gatene i byen anbefales. Skjønnheten og sjarmen til denne byen vil ta pusten fra deg! Ønsker du tips og råd angående gode og interessante spisesteder, samt andre steder som kan være av interesse, får du dette av oss.

Sighisoara

Dag 7

Siste dagen på rundreisen.

Siste dagen legger vi turen til Biertan, som er en av de viktigste saksiske byene i Transilvania. Byens befestede kirker har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1993. Etter besøkene i kirkene, reiser vi videre til Medias hvor vi inntar lunsj på en nydelig restaurant. Tidlig ettermiddag reiser vi Cluj Napoca, hvor vi inviterer til en avskjedsfest med nydelig mat og drikke. Dette er en perfekt anledning til å dele inntrykk og opplevelser fra reisen.

Biertan

Dag 8

Transfer til Cluj-Napoca internasjonale flyplass.

Inkludert i reisen

Transport til og fra Cluj eller Sibiu internasjonale flyplass
Transport rundt i Romania i en minibuss
Sertifisert engelskspråklig guide
6 overnattinger på 3 og 4-stjerners hoteller
5 lunsjer + 2 middager
Avskjedfest  med nydelig mat og drikker
Inngangsbilletter til alle attraksjonene som er inkludert i programmet

Ikke inkludert i reisen

Flybilletter

Trykk her for å bestille

Viktig informasjon

Send uforpliktende forespørsel:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.