Slottene i Transylvania

Mars - oktober
Pris
Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Du trenger ikke å oppholde deg mer enn et noen få dager i Tranislvania før du innser at det er et området hvor man kan reise bakover i tid. På landsbygda i Transylvania virker tiden å ha stått stille. De gamle tradisjonene og skikkene står i sentrum og menneskene her lever enkelt liv, langt vekk fra maset og kaoset i byen.

Min gruppe: 
6
Stk
Max gruppe: 
Stk
Overnattinger:
7
Netter
Dato/sesong:
Mars - oktober
Ledige plasser:

Dag 1

Transfer fra Cluj-Napoca internasjonalle flyplass til hotellet

Dag 2

Trivelig å møte dere mine damer og herrer!

Etter frokost begynner vi reisen til Alba Iulia, hvor vi besøker Carolina Citadellet. Vi vil oppholde oss der i 3 - 4 timer og deretter blir det lunsj på en lokal restaurant. Fra Alba Iulia fortsetter reisen til Deva, hvor vi besøker Deva festning.

Alba Iulia

Etter besøket i festningen vil det bli innsjekking på stedet hvor vi skal overnatte. Kvelden kan nytes etter eget ønske. Det vil være mulig å besøke Museet om Dacian-folket/sivilisasjonen. For de som ikke ønsker å besøke museet kan kvelden nytes ved å vandre rundt i gatene og studere folkelivet. Vi vil være tilgjengelige for tips og råd, og kan komme med anbefalninger om dere har spesifikke ønsker.

Dag 3

Dagen for erobringen av Corvin slottet

Etter frokost, rundt kl. 10 reiser vi mot Hunedoara, med sikte på å erobre det gotiske renessanceslottet. Dette spektakulære slottet er bygget over en gammel festning, på en stein på oversiden av the Zlasti-elven. Med sine høye tak i forskjellige farger, tårn og utallige vinduer, vil slottet ta pusten fra deg. Den guidede turen vil ta to timer og gi deg mulighet til å fortape deg i en verden av eventyr.

Om morgenen vil vi forsyne dere med en lunsjpakke som dere nå kan nyte mens turen går videre mot Sibiu. Vi ankommer Sibiu rundt kl.15 og vil da besøke friluftsmuseet Astra Folkemusset. Etter et besøk på museet tar vi dere med til neste overnattingssted, for innsjekking. I løpet av kvelden vil dere ha muligheten til å bli bedre kjent med hverandre, mens dere nyter en hyggelig middag i en av de lokale restaurantene.

Sibiu

Dag 4

Bran slottet. ”Dracula myte eller virkelighet?”

Etter frokost, reiser vi fra Sibiu mot Fagaras. Vi ankommer Fagaras, rundt kl.10 og besøker Fagaras festning. Derifra reiser vi rundt kl.13 og fortsetter reisen til Bran slott til en av reisens mest spennende attraksjoner! I løpet av reisen dit kan dere nyte den utdelte lunsjpakken, mens turen går videre gjennom flote landskap.

Vi ankommer slottet rundt kl. 14.30 og det vil bli en guidet tur med fortellingen/ myten om Dracula som tema hvor dere får høre både de historiske faktaene og legenden. Etter innsjekking på overnattingsstedet, kan kvelden nytes til egne aktiviteter eller dere kan delta på en fellesmiddag.

Dag 5

Peles slott. Dagen hvor du vil føle deg som en kongelig!

Etter frokost fortsetter vi, rundt kl. 09.30 til Peles slott. Vi er fremme rundt kl.11 og også her vil det bli en guidet tur. Peles slottet er sommer residensen til Romanias første konglige par, Kong Charles I og dronning Elisabeth. Det er bygget mellom år 1873 og år 1914. I løpet av de tre timene turen varer vil man i tillegg til de historiske faktaene bli overveldet av de arkitektoniske og nydelige interiør detaljene. Etterpå spiser vi lunsj i Sinia og derifra reiser vi videre ca kl.16 til Rasnov festningen. Etter besøket der, ca.kl.19 reiser vi tilbake til Bran, forrige natts overnattingssted.

Peles slott

Dag 6

I fotsporene til Prins Charles.

Kl.09 etter frokost, reiser vi fra Bran og videre til Viscri. Vi ankommer Viscri kl. 14 og her vil vi spise en tradisjonell lunsj med lokale delikatesser. Videre fra Viscri kl. 16.30 går reisen til Sighisoara. Etter innsjekking på overnattingsstedet, vil det bli tid til å spasere i de brosteinsbelagte gatene i byen, fulle av historie og sjarm. Skjønnheten og sjarmen til denne byen vil ta pusten fra deg! Vi er tilgjengelige for tips og råd angående gode og interessante spisesteder, samt andre steder som kan være av interesse.

Viscri

Dag 7

Siste dagen på rundreisen.

Vi reiser etter frokost til Biertan. Biertan er en av de viktigste saksiske byene I Transilvania, siden byens befestede kirker har vært på UNESCOs verdens arvliste, siden 1993. Etter besøkene i kirkene, reiser vi videre til Medias. I Medias spiser vi lunsj på en nydelig restaurant. Ved 16-tiden reiser vi fra Medias til Cluj Napoca. Kl. 18.30 inviteres dere til et avskjedfest med nydelig mat og drikker hvor vi vil dele inntrykk og opplevelser fra reisen.

Biertan

Dag 8

Transfer til Cluj-Napoca internasjonale flyplass.

Inkludert i reisen

Transport til og fra Cluj eller Sibiu internasjonale flyplass
Transport rundt i Romania i en minibuss
Sertifisert engelskspråklig guide
6 overnattinger på 3 og 4-stjerners hoteller
5 lunsjer + 2 middager
Avskjedfest  med nydelig mat og drikker
Inngangsbilletter til alle attraksjonene som er inkludert i programmet

Ikke inkludert i reisen

Flybilletter

Trykk her for å kjøpe

Viktig informasjon

Send uforpliktende forespørsel:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.