Vintur i Timisoara – Europas kulturhovedstad 2022

feb - nov 2021
Pris

Timisoara er Romanias tredje største by og den største i Vest-Romania. Byen har rundt 317.000 innbyggere og er sentrum i provinsen Timis. Timisoara har en helt egen atmosfære; - stoltere, ryddigere og mer organisert enn mange av de andre rumenske storbyene er det umiddelbart inntrykk en besøkende får.

Min gruppe: 
2
Stk
Max gruppe: 
20
Stk
Overnattinger:
3
Netter
Dato/sesong:
feb - nov 2021
Ledige plasser:

Dag 1

Fredag

Avreise fra Oslo Gardermoen med Lufthansa med mellomlanding. Ankomst Timisoara.

Timisoara er Romanias tredje største by og den største i Vest-Romania. Byen har rundt 317.000 innbyggere og er sentrum i provinsen Timis. Timisoara har en helt egen atmosfære; - stoltere, ryddigere og mer organisert enn mange av de andre rumenske storbyene er det umiddelbart inntrykk en besøkende får.

Transfer til et 4* hotell i sentrum av byen.

Dag 2

Lørdag

Guidet tur i byen etterfulgt av lunsj på en tradisjonell restaurant.

Timisoara er en vakker by. Parkene er mange og store, bygningene godt bevarte og byens gamle sentrum er fylt opp av åpne plasser med utekaféer og sosiale aktiviteter. Timisoara er hvert år vertskap for mange kultur- og musikkfestivaler. Mest kjent er byens jazz- og bluesfestivaler som i første rekke samler et noe mer modent publikum enn dance-festivalene man finner i andre rumenske storbyer. Bare Iasi og Bucuresti har flere kulturinstitusjoner enn Timisoara. Byens teatre har også forestillinger på tysk, serbisk, ungarsk og noen ganger bulgarsk. Timisoara er en multikulturell by i alle betydninger av ordet. Timisoara har også egen opera og et eget filharmonisk orkester.

Timisoara

I tillegg til trikker, trolleybusser og vanlige busser, har byen som den første i Romania også introdusert rutekanalbåter på elvekanalen Bega i byen. Timisoara har en rekke gode hoteller og pensjonater i alle prisklasser.

Middag med vinsmaking.

Dag 3

Søndag

Vi starter med vingården Petro Vaselo, som har 42 hektar med vinstokker. Her skal vi prøve ni forskjellige viner, i tillegg til et besøk i vinkjelleren. Vinstokkene ble plantet i hhv 2005 og 2009. Vingården er økologisk sertifisert. Vinen lagres i både barriques på 225 liter og i store vinfat som tar opp til 7500 liter.

Vi fortsetter turen til Recas vingård. Recas er betydelig større, med hele 1150 hektar vinranker. Her kan man produsere 32.000.000 liter årlig og hvert år besøkes vingården av 15.000 turister. De viktigste variantene som dyrkes er Feteasca Neagra, Negru de Dragasani, Cadarca, Feteasca Regala og Feteasca Alba. I tillegg dyrkes internasjonale og klassiske sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc, Syrah, Acalon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Viognier, Muscat Ottonel, Furmint.

Vinprodusenten Recas ble i 2019 den første selvstendige produsenten av veganske viner sertifisert av European Vegetarian Union.

Recas er kjent for sine høyt premierte viner, fra både store internasjonale og nasjonale utstillinger og kåringer.

Recas vingård

Siste vingård som skal besøkes i dag er vingård Thesaurus. Vingården er liten, kun 5 hektar med vinranker. Her dyrkes Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Italiensk Riesling, Muscat Ottonel og de mest kjente vinene er AMURG Thesaurus, AMADOC Thesaurus, RESERVE Thesaurus.

Inkludert i reisen

  • alle måltider
  • transport
  • guide
  • vinsmakinger
  • overnatting

Ikke inkludert i reisen

  • flybilletter
Trykk her for å bestille

Viktig informasjon

Avhengig av dine ønsker / interesser kan vi legge til andre aktiviteter eller opplevelser som for eksempel en urban gourmettur, et stopp på en vinbar med vinsmaking eller middag på restauranter som tilbyr raffinert mat.

Send uforpliktende forespørsel:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.